Šef prodao firmu i radnicima podelio 27 miliona dolara

  Autor: Kurir Foto: Printscreen

Nevzat Ajdin svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju deo kolača

nevzat-ajdin-yt-1438278251-710975

Nevzat Ajdin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane „Yemeksepeti“ odlučio je da dobit ostvarenu prodajom firme podeli sa svojim radnicima. Radi se o 27 miliona dolara, od ukupno 589 miliona za koliko je Ajdin svoju kompaniju prodao jednoj nemačkoj kompaniji.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju deo kolača. „Moja kompanija, koja je osnovana pre 15 godina, nije uspeh ostvarila preko noći. Svi su oni učestvovali u tome, svojim veštinama i napornim radom“, rekao je Ajdin.

Dobit ostvarenu prodajom šef deli sa 114 radnika, čije plate inače iznose od 1000 do 2000 dolara, a svaki od njih dobiće u proseku oko 237.000 dolara. Koliko će tačno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na temelju staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji i potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

„Znao sam da šef planira da nas nagradi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kolikom se iznosu radi. Kad nam je saopštio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas. Ovaj iznos mnogima će od nas promeniti život“, rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih.

Njegova kompanija jedan je od najuspešnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanu, Jordanu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.