Prošlo je 15 godina od najvećeg TV skandala: Prevario celu nacio kako bi stigao do milion funti

  Autor: B92

Te davne 2001. godine Čarls Ingram krenuo je u osvajanje milion funti u britanskom izdanju emisije „Ko želi da postane milioner“, a nije ni sanjao da će postati glavna zvezda najvećeg TV skandala ikada.

Foto: screenshot/youtube

Foto: screenshot/youtube

Počelo je očajno, emisija je potom prekinuta zbog isteka vremena, a kada se u sledećoj epizodi vratio zaista je stigao do pitanja koje bi trebalo da ga učini milionerom – i tačno je odgovorio. Bila bi to lepa priča da sve vreme nije toliko očigledno i nespretno varao pred očima publike u studiju, ali i gledalaca.

On je naime imao dogovor sa suprugom Dijanom i poznanikom Tekvenom koji je trebalo da zakašlje svaki put kada bi voditelj pročitao tačno pitanje među ponuđenima.

Prevara je brzo otkrivena, a kasnije se sa suprugom gadno posvađao jer je ona smatrala da nije trebalo da bude alav i ide do kraja već da novac uzme na nekom nižem pitanju. Svo troje su završili na sudu, a takmičar je osuđen na 18 meseci zatvora, a njegov saučesnik „kašljač“ na godinu dana.

Takođe, Čarls je ostao bez titule majora i to nakon 17 godina rada u službi. Slava im se ipak osladila, pa su on i supruga kasnije učestvovali u nekoliko rijaliti programa, naravno sve vreme tvrdeći da su nevini.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.