Mašina koja će vam omogućiti da omiljeno pivo napravite kod kuće

  Autor: B92

Jedna australijska firma lansirala je neku vrstu automata za pravljenje piva, koji vam omogućava da sami pravite svoje omiljeno piće.

598017275770f44381a5d645447907_v4_big

Foto: Thinkstock

BrewArt je projekat Coopers pivare, a reč je o automatu, sličnom onom za nes i espreso kafu, koji su osmislili zaposleni u toj kompaniji Skot Heris i Pol Burdž.

Ideja je nastala pre osam godina, kada je naglo porasla popularnost unikatnih piva iz mikropivara.

“Želeli smo da ljudi piju manje, ali kvalitetnije. Malo smo istraživali i zaključili da bi nekim ljudima trebalo da omogućimo da prave pivo i da se pritom zabavljaju”, kažu idejni tvorci BrewArt-a.

Inače, ovaj automat sastoji se od dve jedinice: BeerDroid, koji može da napravi 10 litara piva i točilice kapaciteta pet litara, sa zasebnom termoregulacijom koja se zove BrewFlo.

BeerDroid je povezan sa bežičnim internetom, što znači da putem mobilnog telefona možete da nadgledate proces fermentacije i kad niste kod kuće.

Aplikacija će vas obavestiti kada je pivo gotovo, a uređaj će početi da ga hladi, ako niste spremni odmah da ga pijete.

Uz BrewArt se mogu kupiti i svi sastojci potrebni za pravljenje piva, kao i paketi koji će vam omogućiti da napravite repliku vašeg omiljenog piva kod kuće.

BrewArt će početi da se prodaje najpre u Australiji i to od sredine jula po ceni od 799 australijskih dolara za BeerDroid i 699 dolara za BrewFlo.

Nedugo nakon toga, trebalo bi da se pojavi i u SAD i Velikoj Britaniji.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.