Da li ste znali da slovo H na znaku Hollywood krije veliku i mračnu tajnu?

  Foto: youtube/screenshot

Znak Hollywood postavljen je na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u toku. Često u filmovima katastrofe baš taj znak prvi nastrada jer je lako prepoznatljiv i poznat u celom svetu. Iako nas Hollywood asocira na zvezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu.

 

1670675222561e4eb68b8e3173635236_w640

Ovaj put radi se o mračnoj tajni koju krije znak Hollywood, preciznije njegovo prvo slovo H. Los Anđeles i dan danas je meka za sve koji žele da uđu u svet filma i naprave karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i pre. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u Holivud kako bi dostigle slavu, a među njima je bila i Milisent Lilijan (Peg) Entvisl. Peg, kako je želela da je zovu, je rođena u Britaniji 1908. godine i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj – da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila ulogu u filmu ‘Thirteen Women’ njena uloga bila je izbačena u finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lepih lica koja su svakodnevno pristizala u ‘zemlju snova’.

Godine 1932. glumica je skrhkana neuspehom i boreći se s depresijom odlučila da sebi oduzme život. Pozdravila se sa svojim ujakom kome je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Lee, pravo na znak Holivud koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsećao je na neuspeh.

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: ‘Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije poštedela bih sve puno boli’.

Tako se završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini znaka Hollywood viđali duh žene u belom, (Peg je na sebi imala belu haljinu te noći) kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili kako su videli magličastu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada no prije što udari o tlo, nestaje, piše „Dnevnik„.

Priče o nesrećnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za šta na svetu noću ne bi došli ni blizu holivudskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa ‘Ghost Adventures’ koja je pre nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Čini se kako je Peg toliko željenu slavu ipak stekla, nažalost, tek nakon smrti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.