Ovo vojno čudo će štititi ruske avione FOTO

  Autor: Mondo Foto: screenshot/youtube

Nakon obaranja ruskog aviona Su-24 koji je učestvovao u operaciji protiv terorističke organizacije Islamska država u Siriji, Ministarstvo odbrane Rusije je donelo odluku da pruži dodatnu pomoć Vojno-kosmičkim snagama Rusije u vazduhu.

Screenshot-from-2015-11-25-09-24-52

 U tu svrhu je u priobalno područje Latakije upućena je krstarica „Moskva“, javlja danas „Sputnjik“.

„Biće preduzete mere za jačanje protivvazdušne odbrane. S tim ciljem krstarica ’Moskva‘, ojačana sistemima PVO ’fort‘, sličnim S-300, zauzeće položaj blizu obale Latakije. Upozoravamo da će svi ciljevi koji predstavljaju za nas potencijalnu opasnost biti uništeni“, sa takvom izjavom izašao je juče načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj.

Gardijska raketna krstarica „Moskva“ je okosnica Crnomorske flote. Do poslednjeg naređenja Generalštaba Ruske Federacije ona je osiguravala bezbednost baze Hmejmim sa mora gde se nalazi grupa aviona Vojno-kosmičkih snaga Rusije koja izvodi operacije protiv Islamske države.

Pres-sekretar odbrambenog resora SAD Tim Kuk požurio je da izjavi da razmeštanje krstarice blizu obala Sirije neće uticati na akcije koalicije pod okriljem SAD.

„Naša misija se nastavlja i danas. To neće usporiti naše akcije, naša misija će biti nastavljena“, rekao je pres-sekretar Pentagona.

Krstarica „Moskva“ je ojačana protivvazdušnim raketnim kompleksom dalekog dometa S-300M „Fort“, njegove zalihe municije čine 64 rakete. „Fort“ može da pogodi ciljeve na rastojanju od 90 km sa brzinom leta rakete do 2.000 m/c.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.