Monstrumi iz Islamske države oteli 500 dece!

  Autor: Mondo Foto: Militant website via AP, file

Ekstremisti Islamske države oteli su oko 500 dece iz dve iračke provincije i odveli ih u svoje baze u Iraku i Siriji, a zvaničnici brinu da bi mogli da ih iskoriste za terorističke napade.

islamska-drzava

Islamska država je kidnapovala najmanje 400 dece iz zapadne iračke provincije Anbar i odvela ih je u svoje baze u Iraku i Siriji, naveo je član veća pokrajine Anbar Mohamed Farhan.

On je dodao da je najviše kidnapovanja bilo u gradovima Ar Rutba, El Kaim, Anah i Rava i da je akcija terorista trajala više od nedelju dana.

Zvaničnici te provincije su dodali da bi ekstremisti lako mogli decu da naoružaju i da ih osposobe za terorističke napade.

Kako prenosi Sputnik, u iračkoj provinciji Dajla oteto je oko 100 dece mlađe od 16 godina.

Oni će toj deci isprati mozak i napraviti od njih bombaše-samoubice, izjavili su policijski zvaničnici iz te provincije.

Veruje se da će deca imati određene treninge, a posle završene obuke biče prebačena i na druge teritorije pod kontrolom Islamske države, uključujući i Siriju.

Kako je ranije navedeno, Islamska država je uspela da hiljade dečaka pretvori u „vojnike kalifata“ i da ih iskoristi za borbe protiv državnih snaga.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.