Evo šta kaže Obama o padu ruskog aviona

  Autor: AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD „veoma ozbiljno“ razmatraju mogućnost da je bomba uzrok pada ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu.

obama-B-AP-Photo-Susan-Walsh

On je to izjavio u intervjuu za radio stanicu iz Sijetla, preneo je AP.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je prethodno izjavio da SAD ne mogu da isključe mogućnost da je terorizam razlog pada ruskog aviona u kojem je poginulo 224 ljudi.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u četvrtak da je „više verovatno, nego ne“ da je pad ruskog putničkog aviona u Egiptu izazvan bombom.

Britanski istražitelji koji rade na utvrđivanju uzroka pada ruskog aviona u Egiptu veruju da je bomba bila podmentuta u prtljažnik aviona pre nego što je avion uzleteo, prenosi danas BBC.

Britanska vlada je suspendovala sve letove u i iz egipatskog letovališta Šarm el-Šeik pre dva dana.

Odluka je doneta nakon što su došli do zaključka da je nesreća najverovatnije prouzrokovana terorističkim aktom.

Oni su primili obaveštajne podatke o komunikaciji između esktremista na Sinajskom poluostrvu.
Izveštač BBC Frenk Gardner izjavio je da, iako britanski zvaničnici nisu odbacili mogućnost da je avion pao usled tehničke greške, oni smatraju da je to malo verovatno.

Istražitelji u britanskoj obaveštajnoj službi sumnjaju da je neko ko je imao pristup prtljažnom prostoru u avionu ubacio eksplozivnu napravu unutar aviona na vrh prtljaga pred samo poletanje aviona.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.