Za Stefanom od jutros tragaju i ronioci

  Autor: Mondo Foto: MUP Srbije

Potraga za nestalim dečakom iz Banatske Subotice Stefanom Ilićem (12) trajala celu noć, a od jutros su u nju uključeni i timovi ronilaca. Ispituju se svi koji imaju veze sa dečakom i njegovom porodicom.

s.i

Potraga za nestalim dečakom iz Pančeva trajala je celu noć, a od jutros su angažovani i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije koji pretražuju Dunav i priobalje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Istraga ide u svim pravcima i ne ostavlja se nijedna mogućnost otvorenom, kažu u MUP-u.

Policijski službenici su, kako su istakli, radili celu noć u potrazi za 12-ogodišnjim dečakom koji je juče nestao u selu Banatska Subotica.

Formirani su specijalni timovi, a kako se nezvanično saznaje, u Pančevu i Beloj Crkvi ispituju se svi koji se dovode u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi se i dalje strogo kontrolišu.

Dečak je visine 130 centimetara, smeđe kose i očiju. U trenutku kada je, kako se pretpostavlja, otet, na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorts i crne patike „starke“.

Gotovo svi mediji objavili su jutros, pozivajući se na izvore iz policije, da su u selu Margiti, kod Vršca, privedena trojica muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa ovim slučajem. Oni se, navodno, sumnjiče se da imaju informacije i veze sa ovim slučajem.

Nakon toga oglasila se policija, koja navodi da je obavila razgovore s velikim brojem ljudi radeći na rasvetljavanju nestanka dečaka, ali dosad još niko nije uhapšen.

Kako je navedeno, policija nastavlja da kontroliše sva vozila na putevima u tom regionu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji prepoznaju dete s fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013-325-202ili da prijave najbližoj stanici policije.

Nezvanično, dečak je ubačen u automobil marke „fijat“ zatamnjenih stakala. Automobil je prethodnih dana viđan u selu, a meštani su mislili da je reč o ljudima koji su hteli da kupe kuće.

U Banatskoj Subotici od jutros je među meštanima veliki strah, a na ulicama tog i okolnih mesta je veliki broj policije.

Porodica otetog dečaka čitavu noć provela je u policijskoj stanici u Beloj Crkvi. Na svim prilaznim putevima postavljeni su policijski punktovi. Policajci dežuraju i na prelazima sa Rumunijom, koja je u neposrednoj blizini.

Stefan je poslednji put viđen juče oko podneva, 150 metara od kuće gde se uputio da bi zamenio oca i majku u polju. Tu su ga, kako se sumnja, trojica muškaraca ubacila u “fijat punto” registarskih oznaka Kovina.

Jedna od meštanki jutros je ispričala za RTS da je njegov brat dotrčao do nje i tražio pomoć i da je zvala policiju, koja je došla za deset minuta.

Drugi meštanin kaže da je video beli kombi i crni punto koji su prolazili kroz mesto.

Svi u Banatskoj Subotici zabrinuti su za Stefana, ali i za svoju decu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.