Vučić protiv gašenja Tanjuga, grdi Tasovca

  Autor: Mondo Foto: AP Photo/Amel Emric

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na sednici Vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo sa Tanjugom i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug.

Tan2015-11-4_1501924_2

„Hoću zbog stenograma i istorije da kazem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga“, rekao je premijer obraćajući se direktno ministru Tasovcu.

„Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga“, kazao je premijer i istakao: „Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski“.

„Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141. pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo“, naveo je predsednik Vlade Srbije.

Premijer Vučić je članovima vlade poručio: „Oni koji neće da budu u vladi, oni koji su samostalni strelci, oni koji neće da budu deo tima, i da idu negde sa vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi, a to se sad ne odnosi na tebe Tasovac, njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašta“.

„Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, a ti Tasovac za…. Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično“, zaključio je premijer.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.