Vučić: Napredak više ne može da se zaustavi

  Autor: B92 Foto: Thinkstock.com

Srbija je polako ali sigurno krupnim koracima krenula napred što više niko ne može da zaustavi, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

 

938706100563632c1c68a7579862948_w640

On je dodao da će se dobri rezultati uskoro videti i u izveštajima MMF i Evropske unije.

Premijer je rekao i da će MMF Srbiji odobriti povećanje plata i penzija, korigovaće i prognozu rasta naviše, da ćemo dobiti treću reviziju…

On jedodao da će se u izveštaju Evropske unije kao i MMF-a videti korekcija rasta i ocenio da će za sledeću godinu Srbiji umesto 1,5 prognozirati dva odsto.

Vučić se osvrnuo i na skok Srbije na Duing listi Svetske banke za 32 mesta odnosno sa 91 na 59 i rekao da su se njemu i onome što radi mnogi smejali ali da rezultatima niko ne može da se smeje.

„To više ne može da se zaustavi. Mi smo 65 odsto teških mera već sproveli, a ostala je trećina. Kada to završimo grabićemo napred brže nego ostale zemlje u regionu i imaćemo dinamičan rast“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da je deficit u oktobru bio 3,6 milijardi dinara, a od početka godine ukupan republički deficit iznosi 37,9 milijardi što je daleko manje od projektovanog.

„Mnogi se naljute kada insistiram na štednji, ali mi se ponašamo kao odgovorni domaćini baš kao i radnici u MSK i kao ljudi koji brinu o budućnosti a ne o skupljanju dnevno političkih poena“ podvukao je premijer.

Prema njegovim rečima, pokretanje MSK će doprineti rastu BDP za 0,25 do 0,30 odsto


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.