Užas u Nišu: Deca se isekla u novom akvaparku

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images

Deo mini akva parka u Sportskom centru „Čair“ u Nišu je zatvoren zbog posekotina koje su zadobili pojedini posetioci, među kojima je najviše dece.

akvapark

Rekreativni, olimpijski i dečiji bazen će raditi kao što je i planirano, izjavio je danas za agenciju Beta direktor „Čaira“ Dragan Perić.

Prema njegovim rečima, tri deteta i jedna odrasla osoba zadobile su juče manje posekotine na delu „spore reke“ i ona je odmah zatvorena. Lokalni mediji prenose da je povređeno desetak dece, kao i da je reč o lakšim posekotinama.

„Oni su se povredili na rešetkama koje se nalaze na dnu. Rešetke smo odmah poslali izvođaču radova na prepravku, a zatražili smo i objašnjenje kako je moguće da smo dobili bazen kao ispravan, a postojao je nedostatak“, kazao je Perić.

Kako je objasnio Perić, posekotine su zadobili posetioci koji nisu poštovali proceduru boravka na „sporoj reci“.

„Spora reka“ treba da se prelazi na gumama, plutajući. Međutim, očigledno je to nekima bilo presporo pa su silazili sa guma u vodu i hodali po dnu“, naglasio je Perić.

On je rekao da će danas primiti sve posetioce koji su zadobili posekotine kako bi im se lično izvinio i da su svi kupači na „Čairu“ osigurani.

Mini akva park i rekreativni bazen juče je otvorio gradonačelnik Niša Zoran Perišić koji je rekao da je u rekonstrukciju zatvorenih bazena i izgradnju mini akva parka grad uložio 140 miliona dinara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.