Uskoro – nema agencije bez garancije

  Autor: B92 Foto: Freeimages

Veliki organizatori putovanja moraće ubuduće da polažu bankarske garancije, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

171802259355b8768522b52635216833_w640

 

Ljajić je kazao da će za manje organizatore turističkih putovanja biti povećan iznos obaveznih polisa osiguranja.

Te novine su predviđene novim zakonom o turizmu, čiji će predlog biti na narednoj sednici Vlade, i Pravilnikom o garancijama putovanja, rekao je Ljajić na sastanku s direktorom Nacionalne organizacije turističkih agencija (YUTA), Aleksandrom Seničićem.

Ljajić je istakao da će biti pooštreni uslova licenciranja i kontrole rada turističkih agencija, radi veće sigurnosti putnika, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Turističke agencije će, po rečima Ljajića, ubuduće biti obavezane da turistima dostave potvrde o posedovanju bankarskih garancija i polisa osiguranja, da bi putnici bili informisani o načinima naplate štete ako agencija prekrši ugovor.

Novi zakon o turizmu će dati veća ovlašćenja turističkim inspektorima u kontroli rada agencija, a pre svega u cilju zaštite prava putnika i sigurnosti njihovih aranžmana, navodi se saopštenju.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.