Umesto voća u Italiji „obrali bostan“ u Novom Sadu

  Autor: Mondo Foto: Screenshot

Novosadska agencija Pal centrum naplaćivala 120 evra za posredovanje u poslu branja voća u Italiji. Agencija zatvorena, put plantaža niko nije otišao.

oglas

Primamljiva ponuda branja voća u Italiji za satnicu 8 do 12 evra i deset do dvanaest sati rada, dnevno privukla je stotine Novosađana agenciji Pal centrum. Ovi su dali po 120 evra „za obezbeđivanje dokumenata“ ali ni do posla, a po svemu sudeći ni do svojih para, neće doći, pišu „Večernje novosti“.

Kako su za beogradski dnevnik rekle Ljiljana Rakić, koja je sa dva sina želela da pošteno zaradi u Italiji, i Jasmina Adžić, agencija je stavila katanac na prostorije u novosadskom Bulevaru kneza Miloša a na telefon se niko ne javlja.

„Videla sam oglas a firmu sam proverila u Agenciji za privredne registre. Stariji sin je čak dao otkaz kako bi krenu za Italiju, pošto smo očekivali zaradu od osamdeset evra dnevno“, kaže Rakićeva, koja je 21 godinu radila kao trgovac u novosadskoj Centroslaviji.

Porodica je dala po 14.500 dinara i pripremila lekarska uverenja, prema uputstvima agencije čija je centrala u Zagrebu.

Prva grupa je trebalo da krene početkom juna, a sagovornice „Novosti“ su bile u drugoj. Međutim, ni prva ni druga grupa nisu krenule, ni tada ni 27. juna, kada je poslednji put zakazan „odlazak“.

Oštećeni građani žalili su se MUP-u, zaštitniku građana, čak ambasadi Italije.

Đurđina Jevremović, čiji je sin Boris jedan od prevarenih, kaže da oštećenih građana ima bar tri stotine.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.