Umesto hitnih nepristojne poruke u trolejbusu!

  Autor: Mondo Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Vozaču trolejbusa GSP „Beograd“ su preko aparata s displejom, koji inače služi za razmenu hitnih i važnih informacija, u razmaku od dva minuta stigle dve nepristojne poruke.

krug-dvojke-beograd-mondo-stefan-stojanovic-37

Ove dve poruke koje su glasile „Duckaj ga“ i „Duckaj ga kume“ i mogle bi da prođu samo kao neslana šala da takve poruke nisu postale učestala pojava u gradskom prevozu, piše „Kurir.“

“Često čujemo od vozača da preko displeja primaju razne gluposti, od baš vulgarnih poruka do bezazlenih šala. Kakve god da su, krajnje je neozbiljno da se displeji koji služe za posao koriste za igru. Inače, poruke vozačima preko displeja mogu da šalju samo nadležni iz Direkcije za javni prevoz i raspoređivači koji izdaju smene “, kažu za list u jednom od sindikata GSP.

U ovom slučaju, kažu sagovornici lista, poruka je najverovatnije stigla od raspoređivača iz saobraćajnog pogona “Dorćol“.

Iz Direkcije su vrlo brzo izdali nalog da se otkrije ko šalje ovakve poruke.

Displeji inače služe da se vozači validiraju pre nego što počnu vožnju, da provere da li su ispravni validatori za kucanje karata, a preko njih se prati i kuda se vozilo kreće.

Takođe, u situacijama kad je neki zastoj, u hitnim slučajevima i vanrednim situacijama, vozači preko displeja dobijaju uputstva i poruke“,  objasnili su upućeni sagovornici lista.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.