U sredu prvi sneg

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Narednih sedam dana, prema najavama meteorologa, očekuje se znatno hladnije vreme, a na planinama i snežni pokrivač, pišu “Večernje novosti”.

 

17046952335620bbba5f0c6920246111_v4_big

Osim toga, beogradski list navodi da će vodostaji na Savi i Dunavu biti u većem porastu.

Košava u subotu konačno slabi, a do kraja dana prestaje i kiša u svim delovima Srbije. U toku dana biće i kratkotrajnih sunčanih intervala, a na jugu Srbije i više sunčanih sati.

Minimalne temperature biće od 10 do 14 stepeni, a maksimalne od 15 u Negotinu i na severu Vojvodine do 23 u Leskovcu. Iduće nedelje, međutim, sledi znatno hladnije vreme, uz moguć prvi sneg sredinom sedmice na planinama iznad 1.200 metara nadmorske visine.

“U nedelju se očekuje sunčanije vreme u Srbiji, sa slabim vetrom i relativno toplo za sredinu oktobra Krajem dana je ponovo moguća kiša na zapadu Srbije koja se širi na ostale krajeve u noći ka ponedeljku. U ponedeljak naoblačenje sa kišom i padom temperature koji se nastavlja i u utorak i sredu. Iduće sedmice hladnije nego ove, ali vetar neće biti jak. Sredinom sedmice očekivana je i pojava snega na planinama”, kažu u „Meteosu“ za “Novosti”.

Vodostaji na Savi i Dunavu biće u većem porastu usled obilnih kiša na gornjem delu sliva Save. Narednog vikenda očekuje se pretežno sunčano vreme uz hladna jutra i postepen porast dnevnih temperatura.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.