Tropski dan, a tek sutra…

  Autor: Mondo Foto: Istock/getty images

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme, do 37 stepeni Celzijusovih, a u utorak i sredu se očekuje maksimalna temperatura od 36 do 39 stepeni.

iStock_000000236919_Medium

Vetar će sutra biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 22°C, najviša dnevna od 32 do 37°C,  saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 22°C, najviša dnevna oko 36°C.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je savetuje ljudima uzimanje što više tečnosti, laganu ishranu, nošenje adekvatne odeće i zaštitu od sunca.

Macura je starijim osobama, srčanim i hroničnim bolesnicima savetovala samo umerenu fizičku aktivnost i da u nabavku namirnica idu u prepodnevnom periodu do 10 sati.

Portparol Hitne pomoći je savetovala boravak u rashlađenim prostorijama ili hladovini, korišćenje lepeza i oprez na kupalištima i u saobraćaju.

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se i lagana ishrana sa dosta voća i povrća, uzimanje pet obroka dnevno i izbegavanje izlaganja suncu u najtoplijem delu dana.

Poželjno je i da građani, ukoliko ne moraju, ne koriste vozila javnog gradskog prevoza u vreme kada se, oni koji rade, vraćaju sa posla.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.