Teroristi planiraju napade oko Vidovdana!?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Teroristi sa Kosova i Metohije planiraju da između 25. i 28. juna izvedu tri teroristička napada na jugu zemlje i u centralnoj Srbiji.

teroristi

Planirani udar oko Vidovdana trebalo bi da liči na klasičan teroristički akt radikalnih islamista, ali pravi cilj je da se uklone opasni svedoci koji bi mogli da daju krunske dokaze protiv bivših lidera OVK, koji su pozicionirani u privremenim kosovskim institucijama.

Ovo za “Večernje novost” kaže general Momir Stojanović, bivši prvi čovek VBA I aktuleni predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

„Sve dok ne budu uklonjeni ključni svedoci, bivši prpadnici OVK neće dozvoliti formiranje novog suda za ratne zločine na Kosmetu. Pominje se da bi sud mogao da bude osnovan u septembru, što bi značilo da imaju dva do tri meseca za uklanjanje svedoka, kaže za „Novosti“ general Momir Stojanović, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Stojanović dodaje da je to bila pozadina i nedavnih sukoba i u Kumonovu, gde su svesno žrtvovali jedan broj Albanaca da bi likvidirali nezgodne očevice.

Bezbednosne službe bi sada trebalo da otkriju da li su ovi planovi u vezi sa pozivom pripadnika Islamske države iz Bosne i sa Kosova, koji su pozvali svoje istomišljenike da ubijau po Bosni, Kosovu, Srbiji.

Ali, takođe bi trebalo da otkriju da li postoji ikakva veza između boraca Islamske države koji su se vratili iz Sirije i Iraka i političkih lidera na Kosmetu, jugu Srbije i u Raškoj, koji zagovaraju cepanje Srbije.

„Pitanje je da li verski fanatici mogu da budu instrumentalizovani radi odvajanja dela teritorije Srbije. Ako mogu, to je veoma opasno, jer se prema obaveštajnim podacima, na stranim ratištima za ID do sada borilo oko 300 građana sa Kosova i oko 90 iz Raške. Kontakte koje ostvaruju na tarištu održavaju i po povratku u Srbiju, ako se tome doda i veliki broj boraca ID iz Bosne i Hercegovine, može se reći da je prostor Balkana veliki bezbednosni izazov,“ rekao je Stojanović.

Ni profesor Miroljub Jeftić sa Fakulteta političkih nauka nije iznenađen najavljenimmnapadima u region. Kako kaže, od ljudi koji su otišli da ratuju u Siriju I Irak , drugačije se ne može očekivati.

”Čak 90 odsto muslimana nisu teroristi, ali svaki autentični muslimanjeste protiv sekularnog koncepta države, kakav nude zapadne demokratije. To je problem u celoj Evropi gde se svakodnevno menja biračko telo.Što se tiče Srbije teroristički akti nisu, kao I drugde, isključeni.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.