Taksisti se bune zbog besplatnog prevoza migranata

  Autor: Mondo Foto: ilustracija

Taksisti u Preševu pobunili su se jer je Kancelarija za mlade obezbedila besplatan prevoz migrantima, dok im taksisti naplaćuju po 20 evra za vožnju do lokalnog kolektivnog centra, dugu 15 kilometara.

taksi-1

Migranti koji se iz Miratovca kreću ka Prihvatnom centru Preševo dobijaju pomoć od ovdašnje Kancelarije za mlade koja im je sa UNHCR-om obezbedila besplatan prevoz do Kolektivnog centra, ali je sinoć bilo problema, jer su se pobunili taksisti te je i policija bila primorana da stvari drži pod kontrolom.

Naime, taksisti iz Preševa naplaćuju oko 20 evra po prevozu do Prihvatnog centra, ali im „konkurenciju“ prave predstavnici Kancelarije za mlade koji svakodnevno organizuju besplatan transport pa je u jednom trenutku došlo do rasprave između taksista i predstavnika Kancelarije.

Međutim, posle pojave pripadnika policije taksisti su se povukli pa je besplatan transport nastavljen, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Valjon Arifi iz Kancelarije za mlade kaže da se uvek radi noću zadnjih desetak dana.

„Pokupimo ih autobusima do Prihvatnog centra Preševo, podelimo im vodu, keks i mleko za mlade. Potrebno je još hrane, obuće“, rekao je Arifi.

Jedan od aktivista Agron Ajeti, takođe, je tu da se nađe i pomogne migrantima i kaže da se broj migranata povećava.

Kancelarija za mlade ranijih dana na terenu imala sedam svojih volontera, međutim, kako se broj migranata povećavao oni su povećavali broj ljudi tako da sada ta brojka na terenu iznosi oko 15.

Miratovac je od Prihvatnog centra udaljen oko 15 kilometara.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.