Sve o umrlima i smrti – na preminuli.rs!

  Autor: Mondo

Ako ste mislili da više ništa ne može da vas iznenadi na internet nebu Srbije, ova vest će vas razuveriti…

grobarijdada

Na adresi preminuli.rs objavljuju se čitulje o preminulima, informacije o kremacijama, sećanjima i pomenima, a prednost u odnosu na “crne strane” na koje ste navikli u dnevnim novinama je i to što možete da uradite pretragu preminulih cele protekle godine. I to ne samo za zemlju Srbiju, već i za sve zemlje regiona…

“Poslednja misao i dar onome koga ste voleli. Izjavite saučešće, ostavite poruku za pomen i sećanje!”, stoji u uvodu na naslovnoj strani sajta, gde ima već popriličan broj onih koji su se, na nesreću, našli toj strani.

Ipak, čitulje ne može da objavi baš svako, već, kako je navedeno, isključivo firme koje imaju ugovor za objavu čitulja na ovom sajtu. O eventualnim cenama ništa ne piše.

Sve o umrlima i smrti - na preminuli.rs!
Foto: printscreen

Tu je i rubrika poznate ličnosti u okviru koje su objavljena sećanja na Vladu Divljana, Bobu Stefanovića, Kemala Montena, a za njih su otvorene i knjige žalosti.

Ako ste se pitali zbog čega objaviti čitulju na internetu, tvorci sajta, potpisani kao Studio Kokar iz Beograda, navode da kada se “postavi čitulja na ovaj portal, istog trenutka je dostupna u celom svetu. “Ma gde se neko nalazio, dovoljno je da ima konekciju sa Internetom i ulaskom na portal, odmah ima pogled na sve objavljene čitulje. Pregled čitulja je besplatan, a svi oni koji žele mogu ostaviti svoj komentar, saučešće ili znak zahvalnosti….”, navodi se u objašnjenju.

“Preminuli.rs je spomen sajt gde možete da izrazite svoju tugu i pružite utehu koja se može naći u postovima i komentarima drugih. Preminuli.rs se bavi temom koja je svojstvena našoj kulturi”, navodi se, između ostalog na sajtu.

Objavljena su tu još i detaljna uputstva porodici “Šta raditi u slučaju smrti”, Sahrane i kremacije, Nadoknada troškova sahrane, Donori organa i tela…

Pa, ako vam nije morbidno, prosurfujte.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.