Sud odlučio: Haradinaj ostaje u Sloveniji

  Autor: Mondo Foto: Beta/Borut Zivulovic

Sud u Kranju odlučio je da će Ramuš Haradinaj ostati u Sloveniji pošto sud mora da procesuira njegovu žalbu pre nego što nastavi da razmatra ekstradicioni zahtev Srbije.

haradinaj

Sud je saopštio da je dobio „žalbu na način vođenja procedure u vezi uhapšenog državljanina Kosova“, javila je agencija STA.
Sud je zatražio da tužba bude kompletna, pošto ne uključuje punomoćje za branioca od strane podnosioca tužbe, kako bi mogao da je procesuira, navodi STA.

Istovremeno, sud je objasnio da je „u slučaju ekstradicije stranca, državljanina Kosova, Srbiji na osnovu međunarodne poternice, uhapšena osoba obećala da neće napustiti zemlju“.
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je juče da „čeka pasoš i povratak na Kosovo“, optuživši Sloveniju da igra prljavu igru sa Albancima.

On je optužio Sloveniju da poštuje poternicu države koja više ne postoji, preneo je portal Koha.net.

„To je prljava igra, izrugivanje Albanca. Ne zaboravimo da nas (Albanca) ima sedam miliona. Njihova dvoličnost se vidi svuda na Kosovu“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je kazao da je Ljubljana „odgovorna jer se poziva na poternicu sa nostalgijom za Jugoslavijom ili se izvlači na inferiornost Srbije“.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.