Studenti, počinju predavanja

  Autor: Mondo Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Na fakultetima i visokim strukovnim studijama u Srbiji damas počinje nova studentska školska godina, a izmenama Zakona o visokom obrazovanju, usvojenim krajem jula, fakulteti sami mogu određivati broj ispitnih rokova.

studentski-zivot-u-domu-mondo-stefan-stojanovic-28

Granica za budžetsko finansiranje i dalje je 48 bodova, umesto 60, a izmenama zakona utvrđena je granica za završnu godinu u kojoj studenti mogu da računaju na apsolventski staž.

Predviđeno je da studenti upisani u prvu godinu osnovnih studija školske 2006/2007. pa sve do školse 2012/2013. godine zadržavaju pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Na fakultetima će danas biti organizovani svečani prijemi brucoša, a na beogradskom Elektro-tehničkom fakultetu nastava za studente prve godine počela je 21. septembra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govoriće na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata zemunske Kriminalističko-policijske akademije.

Iz Ministarstva prosvete najavljuju da je počeo rad na novom zakonu o visokom obrazovanju, kao i da će sutra zvanično početi da radi ENIK/NARIK centar za brže priznavanje stranih diploma radi zapošljavanja u Srbiji.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.