Stravičan udes kod Surčinske petlje

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Rano jutros na delu puta od Surčinske petlje ka Ostružničkom mostu jedan muškarac zadobio je teške povrede kada je putnički automobil udario u kamion.

udes

Kako je Tanjugu izjavila portparol Hitne pomoći Nada Macura, lekarska ekipa koja je intervenisala u šest sati i 42 minuta tražila je pomoć vatrogasaca, jer je vozilo bilo smrskano, a povređeni je odvežen u odeljenje reanimacije Urgentnog centra (UC).

Lekarska ekipa intervenisala je u četiri sata i 30 minuta i na Trgu Nikole Pašića kod fontane, gde je student iz Irana od oko 23 godine pao sa motora.

Zadobio je tupu povredu glave, razderotinu na čelu, potres mozga , oguljotine desne ruke, prelom desne šake i tupu povredu grudnog koša a odvežen je u UC.

Macura je rekla da je u jedan sat i 25 minuta posle ponoći jedan 19-godišnji mladić zadobio ubod nožem u predelu levog ramena i leve potkolenice kod stajališta tramvaja na Autobuskoj stanici prema Starom železničkom mostu.

Mladić je odvežen u UC kod ortopeda.

U 21 sat i 34 minuta na Zrenjaninskom putu sinoć je više povreda zadobila devojka od oko 18 godina prilikom pada sa bicikla u kanal.

Sa tupom povredom glave, manjom posekotinom leve slepoočnice, potresom mozga i tupom povredom levog ramena u svesnom stanju odvežena je u UC kod neurohirurga i ortopeda.

Ekipa je intervenisala sinoć i u 19 sati i devet minuta u Požeškoj ulici gde je u saobraćajnoj nezgodi mladić star oko 21 godinu zadobio tupu povredu grudnog koša i levog ramena i posle zbrinjavanja odvežen u UC.

Ukupno su do jutra lekari Hitne pomoć intervenisali 117 puta, od čega 24 puta na javnom mestu, a za pomoć su se javljali uobičajeno hronični bolesnici, rekla je Macura.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.