STIŽE OSVEŽENJE: Vreline do 25. jula, a onda drastična promena

  Autor: Tanjug Foto: profimedia.rs
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će na području Srbije do 25. jula biti veoma toplo vreme u većini mesta sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni, a da će sunčano i veoma toplo biti i sutra sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 stepeni.
kiša profimedia-0192204970_1000x0

U Srbiji se sutra, uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde na severu, očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, najniža temperatura vazduha kretaće se od 16 do 26 stepeni, a vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme, sa umerenim, jugoistočnim vetrom, najnižom temperaturom vazduha od oko 25, a najvišom dnevnom oko 36 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 31. jula, u subotu biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a krajem dana i u toku noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom u severnim i zapadnim krajevima.

U nedelju će biti malo svežije vreme sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

U ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo vreme, a krajem dana i u toku noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa pljuskovima i grmljavinom u zapadnim i severnim krajevima.

U utorak će biti malo svežije vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, a u sredu sunčano, uz porast temperature vazduha.

Krajem perioda očekuje se značajnije osveženje prvo na severu.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.