Stiže Internet u buseve GSP-a

  Autor: Mondo Foto: MONDO portal.

Besplatan bežični internet postavljen je u 60 vozila GSP-a, a u narednih nekoliko dana biće ugrađen u ukupno 100 vozila, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

WiFi

Gradonačelnik je najavio da će do kraja septembra ceo vozni park tog saobraćajnog preduzeća biti pokriven bežičnim internetom.

Kako je saopštila Gradska uprava, Beograđani i gosti Beograda trenutno mogu da koriste besplatan internet u 30 novih tramvaja i 30 autobusa, a na svakom vozilu je to i označeno.

U narednih nekoliko dana besplatni bežični internet biće ugrađen u ukupno 100 vozila, a nakon toga, Telekom Srbija će GSP ‘Beograd’ isporučiti još 300 wi-fi uređaja.

“Beograd je evropska metropola, sa sve većim brojem turista, i važno je da odgovorimo na sve zahteve digitalne ere. Ovo je dobra vest za sve Beograđane, ali i za goste koji dolaze iz inostranstva“, rekao je Mali.

Uvođenje besplatnog interneta u vozila GSP-a rezultat je saradnje Grada Beograda i Telekoma Srbija, a deo je plana obnove i unapređenja voznog parka JKP GSP “Beograd“ za period 2015 – 2019 godina.

Osim besplatnog interneta, u okviru ovog plana do kraja godine je i 30 novih autobusa.

“Do kraja oktobra vozni park GSP ‘Beograd’ biće bogatiji za 30 solo niskopodnih autobusa. Ovaj tip autobusa najviše nedostaje glavnom gradu, a poslednji put su kupljeni 2008. godine“, rekao je Mali.

On je istakao da se obnova voznog parka radi sistemski, da se nastavlja konsolidacija preduzeća i da se ujedno radi na tim ulaganjima u kvalitet i kvantitet vozila.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.