SMRT PROFESORKE NA PEŠAČKOM: Kamion je zakačio branikom i smrskao

  Autor: Kurir Foto: Nemanja Pančić

Borku Vesović (47) na pešačkom prelazu cisterna udarila prednjim desnim delom, a zatim prešla preko nje

Ilustracija

Ilustracija

UŽICE – Borka Vesović (47), profesorka francuskog jezika u Užičkoj gimnaziji, stradala je tako što ju je na pešačkom prelazu zakačila cisterna prednjim desnim delom i bukvalno je podvukla pod prednji točak.

Kamion komunalnog preduzeća, koji je vozio Lj. Đ. (58) iz Užica, potom je prešao preko nesrećne žene, koja je preminula na licu mesta od teških povreda. Šta se tačno dogodilo u četvrtak u centru Užica, kad je omiljena profesorka nesrećno izgubila život, još uvek se utvrđuje.

Nije pričala mobilnim

– Da je pričala mobilnim, našli bismo telefon na mestu nesreće. Činjenica je da ju je vozač cisterne udario prednjim desnim delom i da je ona pala pod točak, koji ju je vukao i pregazio. Sve se dešavalo u zoni pešačkog prelaza. Takođe, vozač nije imao alkohola u krvi. Istraga je još u toku, gde će se saslušati nekoliko svedoka – kaže izvor blizak istrazi.

U JKP „Bioktoš“, gde je zaposlen vozač cisterne, i dalje nisu hteli da kažu bilo šta, pa ni to koliko je dugo vozačko iskustvo vozača i da li je ranije imao prekršaja.

Na mesto nesreće na kojem je poginula Borka Vesović, profesorka francuskog jezika u Užičkoj gimnaziji, na trotoaru pešačkog prelaza na raskrsnici ulica Kralja Petra i Petra Ćolovića, učenici, prijatelji i kolege donose cveće.

Išli zajedno na more

– Ona je bila divna profesorka. Pre 15 dana vodila je nas 50 na more i nikome ni u jednom momentu nije ništa falilo. Brinula se o nama. Ne mogu da shvatim da je više nema – rekla je jedna učenica koja je donela cveće. Borka Vesović ostavila je dvoje dece.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.