Sa srpskim ličnim kartama se ne može ući na KiM?

  Autor: B92 Foto: Getty Images

Graničnoj policiji Kosova stigla je u ponoć uredba, prema kojoj je zabranjen ulazak na KiM svim licima koja imaju srpske lične karte, a žive na teritoriji KiM.

120813396656518b6c8a1a8465875059_v4_big

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da postoje spekulacije o tome, ali da se pažljivo prati situacija na prelazima.

Kako je Tanjugu rečeno u kosovskoj policiji, na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova primena ove uredbe još uvek nije počela.

U toku dana u Leposaviću zbog novonastale situacije trebalo bi da se sastanu gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović i predstavnici kosovske policije.

Prema spornoj uredbi, koja još nije zaživela na severu Kosova, osobe sa srpskim ličnim kartama i prebivalištem na Kosovu trebalo bi da se primenjuje kosovski zakon o strancima.

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da Beograd pažljivo prati situaciju na prelazima sa Kosovom povodom spekulacija da građanima sa ličnim kartama izdatim od strane MUP-a Srbije nije dozvoljeno da uđu u južnu srpsku pokrajinu.

„Tačno je da su se pojavile određene spekulacije o promeni režima na integrisanim prelazima. Pažljivo pratimo situaciju i reagovaćemo zavisno od razvoja događaja u toku dana. Budite sigurni da ukoliko bude nekih promena koje nisu u skladu sa sporazumom Srbija kao ni dosada neće ćutati i da ćemo zaštiti interese naših građana,“ rekao je Đurić za RTS.

 


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.