RUČAK U MOSKVI: Medvedev priznao da pije srpski jogurt! Čestitao Vučiću na blistavom ruskom jeziku

  Autor: Tanjug Foto: Kurir
Medvedev je ocenio da će Vučićeva poseta, koja je „veoma sadržajna i kvalitetna“, ići u korist srpsko-ruske saradnje

 

aleksandar-vucic-medvedev-foto-kurir-1445943318-771537

MOSKVA – Premijeri Srbije i Rusije Alesandar Vučić i Dmitrij Medvedev izrazili su danas u Moskvi nadu da će trodnevna poseta srpske dlegacije ići u korist bilateralnih odnosa.

Na početku susreta u zgradi Vlade, Medvedev je ocenio da će Vučićeva poseta, koja je „veoma sadržajna i kvalitetna“, ići u korist srpsko-ruske saradnje.

On je pohvalio Vučića za znanje ruskog jezika, rekavši da ga govori „blistavo“, na šta je srpski premijer uzvratio da to nije sasvim tačno, mada „sve razume“.

„Nadam se da ćemo mnogo uraditi u Moskvi i da će prijateljski odnosi i saradnja biti sve bolji“, kazao je Vučić.

Na radnom ručku dva premijera, Medvedev je priznao da voli srpski jogurt i da ga redovno pije.

Vučić i Medvedev će, kako je ranije navedeno na sajtu ruske vlade, razmotriti aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti energetike, industrije, transporta i poljoprivrede.

Nakon susreta, u prisustvu dva premijera, biće potpisano šest međudržavnih dokumenata.

Reč je o sporazumu o uzjamnoj zaštiti prava na rezultate intelektualne delatnosti stečenih kroz bilateralnu vojnotehničku saradnju, memorandumu o međusobnom razumevanju vlada u oblasti ekonomske saradnje, privlačenja investicija i realizacije zajedničkih projekata.

Biće potpisani i memorandumi o saradnji u borbi protiv trgovine narkoticima, o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i ruske Federalne migracione službe, protokol o saradnji ministarstava poljoprivrede, memorandum o starteškom partnerstvu Ruske železnice internešnal i Infrastrukture Železnice Srbije.

Planirano je i potpisivanje memoranduma o razumevanju u oblasti sporta i omladine. Nakon potpisivanja, očekuju se izjave dvojice premijera. U srpskoj delegaciji je i 8 ministara.

Vučić boravi u trodnevnoj poseti Moskvi, a ranije danas otvorio je Poslovni forum na kojem su predstavnici više od 120 kompanija iz Srbije predstavili svoje mogućnosti ruskim biznismenima.

U četvrtak, 29. oktobra, Vučić će razgovarti sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

 


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.