„Razmišljam o vanrednim izborima“

  Autor: B92 Foto: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali da konačna odluka nije doneta.

 

165033737055b89c7df1fd0157292079_v4_big

„Vidim da su se gospoda (lider DS Bojan) Pajtić i (lider SDA Sulerjman) Ugljanin veoma obradovali izborima, moguće je da im ta želja bude uslišena“, rekao je Vučić.

On je potom dodao da “ljudi to traže, a on poštuje političke protivnike“.

Vučić je rekao da nije ni jednostavno, a ni moguće raditi u atmosferi u kojoj se neprestano osporavaju očigledni rezultati i uspesi.

„Ove godine imaćemo rast, koji će da ide čak možda i na plus jedan, što je nezabeleženo u vreme fiskalne konsolidacije, povećaće se plate i penzije, jer imamo veliki fiskalni prostor. Svi kažu da Srbija nije pred bankrotom, ima uređene finansije, usporila je dramatično zaduživanje, a 2017. neće imati potrebu da se zadužuje… I na sve to čujete – ništa ne valja“, rekao je Vučić.

On je dodao da u takvoj situaciji i atmosferi nije lako, ni jednostavno, niti moguće raditi.

„Radite u atmosferi gde neko ko bi trebalo da bude odgovoran kaže ‘neću da idem na vojvođanske izbore u januaru, oni moraju da budu u aprilu, pošto sam samo 16 godina na vlasti’, pa su sad ta tri meseca odlučujuća…Valjda treba da se ode na još neko zimsko brčkanje, ali, ajde brže bolje da idem na republičke“, rekao je Vučić kako vidi protivljenje opozicije izborima.

Predsednik Vlade je rekao da mu ne pada na pamet da sedi u fotelji 15 godina zato što mu se tako sviđa kao ni da se brčka po bilo čijem primorju.

Vučić je dodao da je ponosan na rezultate svoje vlade, da smatra da su urađene velike i dobre stvari za zemlju i da je uveren da će se o tim rezultatima govoriti i u budućnosti.

„Uspostavljamo zdrav sistem, zdrave Srbije, ozbiljne i odgovorne države – to svi u svetu vide. Onaj ko to ne želi da vidi, uvek će imati priliku da nas pobedi..A da li će da nas pobedi, to je druga stvar, to ćemo da vidimo“, zaključio je Vučić.

Premijer Vučić je na tu funkciju stupio nakon vanrednih parlamentarnih izbora u martu 2014. godine, kada je njegova SNS odnela ubedljivu pobedu sa osvojenih 48,35 odsto glasova.

Ti izbori su promenili odnos snaga u vladajućoj koaliciji, ali ne i njen sastav, jer su SNS i SPS bili na vlasti i nakon redovnih izbora održanih 2012. godine. SNS je tada osvojio 24,04 odsto glasova.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.