Rama se izvinio Srbima

  Autor: Mondo Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Premijer Albanije se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati današnjoj utakmici, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije.

rama

„Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobedi, ministar (Verbić) će reći da Srbija pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo“, rekao je Rama.

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina sinoć gađao kamenom autobus srpske reprezentacije,Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da „stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje a isključivost je uvek prisutna“.

Rama je srpske studente primio u zgradi albanske vlade rekavši da je to „centar za pokretanje dijaloga“, koji svedoči o istoriji i vladavini, ali i umetnosti i kulturi, te da jedan njen deo uvek dostupan javnosti.

Premijer je zahvalio studentima na poklonima koje je od njih dobio.

Prethodno ministra Verbića i studente je primila ministarka obrazovanja Lindita Nikolja sa 60 albanskih studenata.

Oni su srpskim studentima priredili svečani doček.

Srpski studenti će pratiti utakmicu Albanija – Srbija u Elbasan Areni u albanskom gradu Elbasanu, a biće smešteni u albanskim porodicama.

Tokom boravka u Albaniji 60 studenata iz Srbije i ministra Verbića primiće i koordinator ministarstva za obrazovanje i sport.

1 komentar

  1. Nenad

    8. oktobra 2015. at 13:54

    nema veze, u pravu je Rama …eto i ja se radujem danu kada ce vojska da pregazi siptare do jadrana skroz, pa onda mozemo da pricam da su tenkove i avione vozila deca od 15 godina, da komsije zele da vade oci jedni drugima i da je najbitnije kad ih zgazimo – da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.