Putnik dovezao kombi s letovanja u Grčkoj

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Direktor YUTA Aleksandar Seničić potvrdio je za B92 da je kombi koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj umesto vozača u Beograd dovezao jedan od putnika.

 

32620943455a4d0e0448ca910447783_v4_big

Kako je rekao Seničić, razlog za to je bio jer se, prema njegovim saznanjima, vozač osećao loše i trpeo je bolove, a da nije reč o tome da je vozač zaspao.

Seničić je izjavio je da nije smelo da se dogodi da putnik preuzme upravaljanje kombijem turističke agencije Tera trevel, bez obzira na okolnosti.

Seničić, međutim, ističe da je po predviđenoj proceduri, vozač u toj situaciji morao da odmah zaustavi vozilo i pozove dispičera svoje agencije da pošalju drugog vozača, što on nije učinio.

Umesto toga, prepustio je upravljanje jednom od putnika, koji je kombi dovezao od mesta Kolari na autoputu kod Smedereva do Beograda.

Prema rečima Seničića, vozač je imao dovoljno vremena za odmor, jer agencija ima zakupljen stan za tu svrhu.

”On je na odredište u Grčku stigao dan pre polaska, imao je ceo dan za odmor i uveče je krenuo i prema mojim saznanjima, nije u toku vožnje zaspao, već se nije osećao dobro. On je suspendovan i utvrdiće se šta se zaista dogodilo”, kazao je Seničić.

On tvrdi da je u ovom slučaju reč isključivo o ličnoj odgovornosti, a ne propustu agencije direktno I da se to, na žalost, dešava čak i kada se sve organizuje i postoje utvrđene procedure.

List „Blic“ je objavio da je putnik preuzeo volan nakon što je vozač u dva navrata zaspao.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.