Prostitutka zarazila šestoricu dečaka u Beogradu!?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Beogradska policija na Zvezdari uhapsila Vesnu M. (24) i slučajno otkrila jezivu priču. Imala seks sa decom od 12 do 14 godina i terala ih da prose za nju, piše danas beogradska štampa.
ThinkstockPhotos-523293531

Nedavna policijska akcija hapšenja prostitutke iz naselja Mali Mokri Lug kod Beograda, otkrila je mnogo jeziviju priču koja se odvijala na ulicama glavnog grada.

Kako „Novosti“ saznaju, ova žena je organizovala grupu od šest dečaka, koji su za seks morali da joj plate prosjačenjem. Otkriveno je, međutim, da ih je ona tokom odnosa zarazila hepatitisom C, ali se sumnja da im je prenela i virus HIV.

Kod ove dece, od 12 do 14 godina, u međuvremenu je potvrđeno prisustvo virusa hepatitis C i oni su na lečenju. Sumnja se da im je izolovan i HIV, ali se takav podatak još ne obelodanjuje. Kod Vesne M., inače Romkinje, potvrđeno je prisustvo oba virusa. I ona je na lečenju, piše list.

Tokom istrage utvrđeno je da četvoro dece iz Beograda, kao i da je jedan dečak iz Čačka, a drugi iz Valjeva. Kada ih je policija pronašla bili su u zapuštenom stanju, sa ranama po telu. U prvi mah nije se ni znalo da su bolesni.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je Vesna M. namerno imala polne odnose sa dečacima kako bi im prenela virus, pišu “Novosti”.

“Koliko je ona zarazila ljudi još se utvrđuje, jer tokom bavljenja prostitucijom, kako je ispričala, nije koristila zaštitu”, naveo je izvor.

PRENOSILA VIRUS LJUBAVNICIMA

Pre dve godine u Beogradu je uhapšena još jedna žena koja je širila opaki virus. M. Č., devojka iz unutrašnjosti Srbije, koja je u to vreme imala 27 godina, zarazila je petoricu biznismena HIV-om.

Nju je policija privela jer se sumnjalo da je namerno imala seks bez zaštite, a nju je prijavio bivši ljubavnik kojeg je zarazila, a on virus preneo supruzi.

M. Č. je još sa 20 godina saznala da ima sidu, ali je to krila od svih. Ipak, u njenom zdravstvenom kartonu nalazila se napomena o prisustvu virusa.

KAZNE ZA NAMERNO ŠIRENJE BOLESTI

Prema krivičnom zakoniku Srbije, za namerno širenje bolesti zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina. U slučaju da nastupi smrtna posledica, propisana je kazna od pet do 15 godina.

U Srbiji je, prema zvaničnim podacima, virusom HIV zaraženo 1.600 ljudi, a u poslednjih 25 godina od side je preminulo 1.100 osoba.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.