Praznično radno vreme – šta danas i sutra radi

  Autor: Mondo Foto: MONDO

Na Sretenje – Dan državnosti – ugostiteljski i trgovački objekti u Srbiji radiće uglavnom skraćeno.
prodavnica

U saopštenju Sekretarijata za privredu se navodi da u ponedeljak, 15. februara, ovi objekti mogu biti zatvoreni, dok u utorak, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Na dan državnog praznika Sretenja (15. i 16. februara) nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objektimogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, bili su dužni da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme ovog državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje – Dan državnosti Srbije, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića u stambenim zgradama mogu raditi od 00 do 24 časa, piše Beoinfo.

Zelene pijace će na Sretenje, 15. i 16. februara, raditi od šest do 19 sati.

Otvoreni tržni centar „Novi Beograd“, takozvani „Buvljak“, u ponedeljak neće raditi, a dan kasnije, 16. februara, radiće uobičajno od osam do 16 sati, piše u saopštenju u kom se dodaje da će depo na pijaci „Smederevski đeram“ raditi oba dana od osam do 20 sati.

Prodaja iz vozila na Dušanovcu će se oba dana vršiti uobičajeno od 19 do 5.30 sati.

Kada je reč o Pijaci za promet starih stvari i robe sa greškom „Miljakovac“, 15. februara neće raditi, a 16. će raditi od šest do 19 sati.

Pijaca cveća TC „Krnjača“ će za dane Sretenja raditi uobičajno od 11 do osam sati narednog dana.

Za vreme tog državnog praznika „Veletržnica Beograd“ biće otvorena 24 sata, dodaje se u saopštenju.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.