Povećanje plata i penzija, ali delimično

  Autor: Beta Foto: MONDO, Petar Stojanović

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine biti stvoreni uslovi za delimično povećanje plata i penzija.

povisica
Kad se krenulo u fiskalnu konsolidaciju, deo penzija smanjen je za 5,8 ili šest odsto, a plate oko 10 odsto i uštedeli smo značajan deo. Sad mislimo da moramo da ponudimo građanima neku vrstu nagrade“, rekao je Vujović za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da korekcija plata i penzija neće značiti vraćanje odmah „na isto“ i da će se više o povećanju znati kada se završe razgovori sa delegacijom MMF-a koja dolazi u Beograd 20. avgusta i ostaje do 2. septembra.

„Moći ćemo delimično da izvršimo korekciju, ali sigurno ne vraćanje odmah na onaj nivo koji je bio pre. Ali, svetlo na kraju tunela je vrlo važno u ovom trenutku“, rekao je Vujović.

On je istakao da je program koji je prošle godine dogovoren sa MMF u oktobru, a objavljen u novembru, napravljen zbog toga da bi se stvorio osnov za povećanje plate i penzija, odnosno da one budu povećane na iznose veće nego pre smanjenja.

„Treba da su se stvorili uslovi da možemo delimično da izvršimo korekciju. Na kraju (posete) misije MMF-a ćemo to znati preciznije“, naveo je on.


loading...

1 komentar

  1. Jolanda

    28. jula 2015. at 12:09

    Mislite vraćanje ljudima uzeto? Povećanje = vratiti plate kao što su bile, pa onda dodatak koji ide uz staru platu. E to je povećanje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.