Poginula dok je ćerku držala u krilu

  Autor: Mondo Foto: Tanjug/ Nemanja Jovanović

U jučerašnjoj nesreći kod Bubanj potoka, kada se prevrnuo autobus sa turistima koji su se vraćali iz Grčke, poginula je Dragana Pupić ( 35) iz Bačke Palanke. Stradala dok joj je ćerka sedela u krilu.

udes-3

Dragana je na letovanje, pišu mediji ”, krenula sa majkom i petogodišnjom ćerkom.

Ona je sedela u prizemlju autobusa na sedištu sa desne strane. U trenutku nesreće je spavala, a u krilu joj je spavala ćerka, koja je pukim slučajem preživela nesreću.

Dragana Pupić je pdmah podlegla povredama, dok je ćerkica prebačena u Dečiju kliniku u Tiršovoj. Draganina majka je zbog ortopedskih povreda prebačena na VMA.

Prema rečima drugih putnika Dragana je pre polaska iz Grčke zahtevala od putnice koja je sedela na njenom mestu da zamene mesta.

Putnica Nevena B. koja je sedela u prizemlju autobusa, kaže da je pre samog polaska autobusa nastradala tražila od nje da sedne na to mesto. Ona kaže da joj je upravo ta zamena mesta spasila život.

”Trebalo je sa detetom da sedimo iza vozača, ali su dve putnice izričito tražuile da menjamo mesta jer je njima na karti pisao taj broj sedišta. Da se ne bismo prepirale, izašla sam joj u susret I premestila se”, priča putnica za “Naše novine.”

Ona kaže da je dok je spavala sa detetom, probudio bol.

”Nakon nesreće sam saznala da je ta mlada žena sa kojom smo zamenili mesta nastradala.”, rekla je Nevena B. koja je u Urgentni centar primljena sa lakšim povredama.

Do nesreće je došlo juče ujutru oko oko 04.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus sa srpskim turistima koji su se vraćali iz Grčke.

U nesreći je poginula Dragana Pupić, a povređeno je 60 ljudi.

Rebić je za RTS rekao da je na osnovu prvih informacija i izjava svedoka umor vozača verovatno osnovni razlog za nesreću, ali da policija za sada nema sve podatke zbog oštećenja tahografa. Danas bi trebalo da se zna više detalja.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.