Penali za Vojvode Stepe od 1. avgusta

  Autor: Mondo Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji voždovačke Ulice vojvode Stepe, koji bi trebalo da budu završeni do 1. avgusta.

radovi-u-ulici-vojvode-stepe-mondo-stefan-stojanovic-36

„Nismo srećni zbog toga ali šta je tu je „, rekao je Mali i dodao da će prilikom sledećih velikih projekata, poput rekonstrukcije Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, biti drugačije koncipirani ugovori sa izvođačima, koji će biti kontrolisani prema dinamici radova.

Mali je objasnio da postoje opravdani i neopravdani razlozi za kašnjenje radova, ističući da je nadzorni organ utvrdio da su u ovom slučaju opravdani razlozi zbog promena u samom projektu a za koje izvođaču treba dodatnih 20 dana.

Upitan o odgovornosti aktuelne gradske vlasti za probijanje rokova, Mali je istakao da nisu oni potpisali ugovor niti imali uticaj na izbor izvođača.

„Ugovor je potpisao Dragan Đilas 2013. godine, a mi nismo birali ni izvođača niti se bavili elementima ugovora“, rekao je Mali.

Međutim, kako je istakao, ovo će biti prvi ugovor u kojem će grad insistirati na plaćanju penala ukoliko bude potrebe.

Prilikom rekonstukcije Ulice vojvode Stepe, kako je rekao, uređuju se okolne zelene površine i parkovi.

Mali je rekao i da su ekipe Zelenila Beograd angažovane na 33 lokacije duž ulice u kojoj se prave tri doatna igrališta, igralište za mali fudbal, prostor za vežbanje, što se radi mimo posla rekonstukcije.

On je istakao i da su stanovnici Ulice vojvode Stepe još pre pet godina podneli inicijativu za uređenje parkića i zelenih površina ali to do sada nije urađeno.

„Poštujemo inicijative građana da se urede zelene površine i sve drugo što je za njih važno“, rekao je Mali koji je pozvao građane da u avgustu tokom velikih vrućina pomognu u zalivanju travnjaka i drugih zelenih površina jer u toj ulici nije postavljen sistem zalivanja.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.