Oteta supruga beogradskog hakera?

  Autor: Mondo Foto: Thinkstock

Supruga Miloša Čujovića, hakera koji je osuđen zbog malverzacija i kome je mafija odsekla tri prsta, oteta je, a otmičari traže otkup od 224.000 evra.

ThinkstockPhotos-176995056-2-

Braco Čujović, otac pritvorenika Miloša Čujovića prijavio je beogradskoj policiji da je hakerova supruga Bojana oteta u četvrtak u srpskoj prestonici.

Otmičari od Čujovića navodno traže otkup od 224.000 evra, pišu „Vijesti“.

To je za ovaj list potvrđeno u porodici Čujović.

Oni tvrde da je „njihovu snaju oteo Podgoričanin M. M. koji je dovođen u vezu sa više krivičnih dela”. Navodno, pomaže mu još dvoje sugrađana.

„Otmica je prijavljena u SUP-u 29. novembar. Policija nam je rekla da je ona 24. decembra izašla iz Srbije, i ušla u Crnu Goru, najverovatnije je i kriju tu negde“, kaže član porodice Čujović.

Dodao je da je “M. M. tog dana stupio u kontakt sa Čujovićima i tražio da mu se do danas isplati 112.000 eura, a još toliko najkasnije do 13. januara”.

Navodno, tražio je da stariji Čujović njegovom prijatelju V. B. preda novac, kako bi ih ovaj dao njemu. Otmičar je dobio odgovor da nemaju novca, i da Podgoričanin uzalud pokušava da im iznudi 214.000 eura.

Miloš je predao nadzorniku prijavu da mu je oteta žena, i on je trebalo da je prosledi danilovgradskoj policiji. Prema saznanjima lista, inspektori su oko 18 sati bili u kuću Bojanine porodice, i uzimali izjave od njih.

Iz Uprave policije nezvanično tvrde da im otmica nije prijavljena.

Beograđanin Čujović je u julu 2015. godine nepravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje i prevara. On je iza spuških rešetaka od septembra 2012. godine.

On je u srpskoj javnosti ostao poznat po tome što mu je mafija, zbog neraščišćenih računa, odsekla tri prsta.

Čujović je proglašeni su krivim za prevaru kojom je sa grupom mladića ukrao preko milion evrai osuđen na šest i po godina zatvora.

Prema optužnici, oni su hakerskim prevarama uspeli da sa tuđih računa iz inostranstva ukradu 1.186.673 evra, od čega su podigli 223.516,17 evra. Ostali deo novca blokiran je na deviznim računima okrivljenih po nalogu tužilaštva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.