Od 1. februara „parking po minutu“ !

  Autor: Mondo Foto: MONDO, Petar Stojanović

Beograđani će od 1. februara moći da plaćaju parking i po minutu.

parking-v

Korisnicima zonskog parkiranja i SMS parkirališta u glavnom gradu, nova usluga će omogućiti da putem mobilne aplikacije “start-stop” plaćaju parkiranje za tačno onoliko minuta koliko su proveli na parkingu, pišu „Novosti“.

Kako objašnjavaju u JKP “Parking servis”, na ovaj način će vozači moći da zaustave vreme parkiranja.

Naime, ukoliko se zadrže parkirani kraće od jednog sata u zoniranim delovima grada, neiskorišćene minute za određene zonu, moći će kasnije, po potrebi da iskoriste.

Dakle, vozačima se više neće dešavati da se negde parkiraju na 10-15 minuta, kako bi skoknuli do prodavnice, a da moraju da plate čitav sat usluge.

Iako će zainteresovani korisnici aplikaciju moći da instaliraju već od ponedeljka, da bi koristili novu uslugu moraće da se jave “Parking servisu” kako bi proverili da li imaju neizmirena dugovanja prema ovom preduzeću.

Kada sistemska provera potvrdi da “Parking servis” nema potraživanja, biće im dodeljeno korisničko ime i lozinka i tek tada će moći da koriste novu pogodnost.

Trenutno je sat parkiranja u crvenoj zoni 56 dinara, a kada ova inovacija stupi na snagu, minut parkiranja u istoj zoni košaće manje od dinar, pišu „Novosti“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.