Na Paliću izrešetan narko-diler Filip Vilotijević

  Autor: Mondo Foto: MUP Srbije

Sinoć je na Paliću u obračuna narko klanova ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića koji je 1999. izrešetan u Ulici Narodnog fronta.

преузимање

Filip Vilotijević (28) je ubijen pre ponoći na Paliću, a kako 021.rs saznaje u policiji, izrešetan je sa 15 metaka.

On je sa još jednim drugom bio u automobilu, koji se kretao, kada je na njih ispaljen vatreni rafal. Filip je na licu mesta ubijen, dok je mladić koji je bio sa njim teško ranjen i za sada nije poznato o kome je reč.

Filip Vilotijević je bio u ekipi sa Aleksandrom Roganovićem (1994) koji je u Veterniku ubijen pre svega 14 dana. Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okoline.

Apelacioni sud u Beogradu je pre svega mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu „Džast vanila“ na Adi Ciganliji 2011. godine.

Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod.

Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda.

Pucnjava u „Vanili“ je bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića „Kaskada“. Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.

Ekipe crnogorskih kriminalaca trenutno je na putu za Novi Sad, saznaje 021.rs nezvanično. Očekuje se još sukoba narednih dana.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.