Na „Beogradskom moru“ ga ujeo som!?

  Autor: Mondo Foto: Wikipedia

Savsko jezero na Adi Ciganliji u Beogradu na bizaran način je opravdalo naziv „Beogradskog mora“. Penzionera Branka Krsmanovića na kupanju ujeo – som.

som

Penzionera Branko Krsmanović (66), koji svakodnevno posećuje Adu Ciganliju, u nedelju je čekalo neprijatno iznenađenje na omiljenom beogradskom kupalištu.

U Savskom jezeru, kada je nakon plivanja stao na dno, ujeo ga je som, pišu beogradske novine.

„Kupao sam se, kao i uvek, na novobeogradskoj strani kod žičare ‘zip-lajna’. Pri izlasku iz vode nakratko sam osetio ujed ali sam tek na obali video koliki je. Stopalo je bilo svo krvavo sa vidljivim tragovima ugriza“, prenose Brankovu storiju „Večernje novosti“.

Ranjeni penzioner je otišao do spasilaca, koji su mu previli ranu i stavili jod, a u Domu zdravlja je naknadno primio antitetanus injekciju.

Krsmanović „tipuje“ da ga je ujeo som.

„U jezeru ima i drugih riba, ali one su male. Ugrizla me neka veća riba“ kaže Krsmanović koji je pozvao medije da bi i drugi građani bili obavešteni, i obrate pažnju ukoliko se upute na ovo kupalište.

Da rečna riba ujede čoveka, a pogotovo na Savskom jezeru, dosad je bilo više u domenu teorije nego zbilje, ali Aleksandar Hegediš, doktor bioloških nauka i ihtiolog, koji je suradnik za riblji fond na Adi Ciganliji, ne isključuje ni tu mogućnost.

„Po opisu rane koji su mi dali spasioci rekao bi da je u pitanju som, iako on važi za dobrog lovca koji lovi u mulju i samo ono što može da odmah proguta. Moguće je da je bila u pitanju samoodbrana“, kaže Hegediš.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.