Milićev vozio između 85 i 110 na sat!

  Autor: Mondo Foto: MUP Srbije

U Trećem osnovnom sudu saslušanjem veštaka danas je nastavljeno suđenje Marku Milićevu (34), koji je optužen da je svojim vozilom „kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovica (21) na Brankovom mostu prošlog leta.

milicev

Sudski veštak saobraćajne struke Stojan Stojanović rekao je da se Milićev u trenutku nesreće kretao brzinom izmedu 85 i 110 kilometara na sat, i tako znatno premašio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na čas.

Prema recima veštaka, most je bio osvetljen, a da se Milićev kretao brzinom do 54 kilometra, uočio bi mladiće koji su gurali „ladu“ preko mosta, među kojima je bio i nastradali mladić.

Veštak je takođe rekao da je model ‘mini morisa“, za koji se sumnja da je vozio Milićev, tip „kantrimen“ iz 2012. godine.

Osim Milićeva na optuženičkoj klupi su njegov kum Bratislav Vesović koji je optužen da mu je pomogao posle izvršenja krivičnog dela, kao i taksista Saša Janković optužen zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnost.

Sudija za prethodni postupak Treceg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Optužnim predlogom Treće osnovno tuzilastvo u Beogradu predlozilo je sudu da Miliceva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i krivičnog dela „nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći“.

Tužilastvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovica devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića 25. jula na beogradskom Brankovom mostu.

Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela da sakrije auto.

Vozač „Pink taksija“ Saša Janković se optužnim predlogom tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je „kantrimen“ oštećen.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Jovanovic je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.