Lutrija Srbije bespravno koristi softver?

  Autor: Mondo Foto: screenshot/ YouTube

Državna lutrija Srbije koristi softver kompanije „Nirvana“ iz Zagreba koja je najavila da će podneti tužbu protiv srpske lutrije jer, navodno već četiri godine ne plaća licencu, javlja Tanjug.

loto21

Vlasnik „Nirvane“ Arsen Dobrota izjavio je za „Večernji list“ da je ta kompanija pre 10 godina Lutriji Srbije isporučila pomenuti softver koji su 2000. godine isporucili i Hrvatskoj lutriji.

„Kad je Vladimir Djukanović dosao u Lutriju Srbije, prestali su da nam plaćaju licencu, a softver već četiri godine i dalje bespravno koriste“, rekao je Dobrota i naveo da je bilo pokušaja da se to pitanje najpre reši mirnim putem.

„Pokusali smo spor rešiti mirnim putem, ali sad pripremamo tuzbu. Lutrija Srbije koristi nas softver, no televizijsko izvlačenje prati drugi softver koji s Nirvanom nema veze“, rekao je Dobrota.

On tvrdi da njihov softver nije odgovoran za greške u spornom izvlačenju 59. kola „loto“ brojeva srpske lutrije.

„Mislim da se nije moglo manipulirati izvlačenjem, već se radilo o gresci operatera, odnosno lose je napravljen softver za praćenje TV izvlačenja“, napomenuo je Dobrota.

Bivsi predsednik skupstine Drzavne lutrije Srbije Vladimir Djukanović je krivicu za greške pri izvlačenju loto brojeva prebacio na softver „Nirvane“, javlja Tanjug.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.