KRVAVA OSVETA ZBOG BATINA: Pobiću vas, nećete više da me bijete!

  Autor: Kurir Foto: D. Ilić,M. Milovanović
Posle svađe i tuče Petković otišao kući po karabin, pa ubio Sinišu Živkovića i ranio njegove prijatelje Nebojšu Cekića i Dragana Perića
svrljig-ubistvo-foto-m-milovanovic-1441398339-733981
SVRLJIG – Više neće da me biju gde me sretnu – rekao je revoltirano Saša Petković (40) zvani Kurta iz sela Grbavče kod Svrljiga, pošto je posle svađe, iz lovačke puške, ubio Sinišu Živkovića (44) i ranio njegove prijatelje Nebojšu Cekića (52) i Dragana Perića (46) iz Niša.Petković je posle zločina uhapšen, dok je Cekić pušten na kućno lečenje, a Perić zadržan u bolnici.

Zločin se dogodio u četvrtak po podne u školskom dvorištu u selu Grbavča.
– Živković je posle pucnjave krenuo za Petkovićem. Bežeći iz dvorišta, pošto je ispraznio obe cevi, Saša je ubacio novi metak. Siniša, revoltiran pokušajem ubistva svojih prijatelja, skočio je na Sašu. Dok je padao, ovaj je opalio još jedan metak i usmrtio ga – tvrde očevici.

Pomračeni umPosle ubistva, Saša je krenuo kod kumova.
– Došao je sav izubijan, krvav, prljave i pocepane odeće. Iz usta mu je curila krv zbog razbijenih zuba. Puška mu je bila rasklopljena, ruke drhtave, ali uspeo je da kaže da je pucao na nasilnike koji ga stalno maltretiraju. Rekao je: „Više neće da me biju“ – ispričao je jedan od ukućana kod Sašinih kumova.

Ranjeni Nebojša Cekić kaže da se sve dogodilo iznenada.
– Kad smo videli Petkovića da prilazi, nosio je nešto u ruci, mislili smo da je šipka. Onda je zapucao – Perić i ja smo se srušili na zemlju, a Siniša Živković je potrčao za našim napadačem. On se okrenuo i još jednom opalio – priča Cekić.

On je godinama s društvom odlazio u Grbavče na tamošnji specijalitet, svrljiško jagnje. U četvrtak oko dva po podne tamo je krenuo sa Živkovićem, Perićem i Dragoslavom Radovanovićem.
– Na poljani u centru sela bili su postavljeni stolovi, gde se veći broj ljudi gostio. Sašu smo znali odranije jer nas je posluživao. Te večeri smo primetili da je popio, ali ponudio sam mu da i s nama popije jedno pivo. Ubrzo je postao agresivan i Sinišu počeo da naziva šabanom. On mu je rekao da se smiri, ali Saša je nastavljao. Siniša se iznervirao i opalio mu šamar, nakon čega je on ustao i otišao. Niko od nas nije ni slutio da će se vratiti s puškom – kaže Cekić i objašnjava da im se Petković prikrao s leđa i zapucao.
– Uopšte ga nisam video dok nisam čuo pucanj. Onda se čuo još jedan, a tada nismo znali da nam je ubio druga – kaže Nebojša Cekić.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.