Kolaps neizbežan, rad na Slaviji 20 sati

  Autor: B92 Foto: Projekcija budućeg izgleda Trga Slavija

Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja i Trga Slavija počeće sredinom marta 2016. Kolaps neizbežan, ali ni u jednom trenutku neće biti potpune obustave saobraćaja.

 

2344462255c300617e2dc598151615_w640

Posle Vojvode Stepe na redu je rekonstrukcija Bulevara oslobođenja i Trga Slavija! Radovi na ovom potezu trebalo bi da počnu oko 15. marta sledeće godine, trajaće najviše šest meseci, i za to vreme ovaj izuzetno prometni deo grada nikada neće biti potpuno zatvaran, pišu Večernje novosti.

Danonoćno radno vreme na rekonstrukciji, ali i bolji tender, prema rečima pomoćnika direktora Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda Dragana Miloševića, osiguraće da ovo gradilište brže i lakše prežive svi Beograđani.

„Potrudićemo se da uslovima tendera stimulišemo one izvođače koji završe posao ranije, ali i da se kazne oni koji ne ispoštuju rok“, rekao je Milošević.

„Radno vreme biće najmanje od 16 do 20 sati, ali naravno u samom projektu treba izdvojiti vreme za beton i određene konstrukcije. Ipak, pet meseci bi bio optimalan period za završetak obnove“, kaže on.

Uz manje izmene, tokom radova funkcionisaće i gradske linije na čijoj su trasi kružni tok i Bulevar oslobođenja.

„U svakoj fazi radova održaće se prohodan pravac Nemanjina – Bulevar oslobođenja u jednoj traci“, objasnio je Milošević.

On je dodao da će se trolejbusi kretati Ulicom kralja Milana i Makenzijevom, s tim da neće kružiti oko trga. „Gužve su neminovne, pa vozači koji to žele da izbegnu moraće da pronađu alternativni put“, kaže Milošević.

Tender za Slaviju biće raspisan ove jeseni, kada bi trebalo da bude poznat i konačan izgled kružnog toka pošto je čak desetak varijanti bilo u opticaju. Ipak, jedno je sigurno – podzemnih pešačkih prolaza na Slaviji neće biti.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je nove standarde prilikom rekonstrukcija ulica u Beogradu.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.