JEZIVO: Psi umalo preklali devojčicu-vlasnicu!

  Autor: Mondo Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Destogodišnjakinja iz Glogovca kod Šapca umalo smrtno nastradala od pasa rase staford, o kojima se svakodnevno brinula i hranila ih, prenosi Mačvapress.
staford-terijer-GG-1

Jeziv slučaj iz Mačvanskog okruga, koji se, srećom, nije završio tragično.

Destogodišnjakinja T. K. iz Glogovca došla je kući posle škole i radosno potrčala prema kavezu u kojem su bili njeni ljubimci – dva psa rase staford. To bi radila svakog dana, ali tog dana je bilo strašno.

Pustila ih je iz kaveza, a psi – Astor i Lea – nasrnuli su na devojčicu i grizli je po telu. Da nije bilo prisebne bake, psi bi verovatno ubili devojčicu.

Svakog dana, čim dođe iz škole odlazila je pravo do boksova, pustila bi ih u dvorište i igrala se sa njima. Ovaj put, kao da su poludeli, skočili su na dete, oborili na zemlju i grizli po telu. Svekrva Danka je pritrčala, kantom udarala pse i odvukla im pažnju od Tamare, koja je ostala da leži na travi izgrebana i izujedana svuda po telu, licu i vratu. Kada smo na Tamarinom vratu primetili duboku ranu na vratu prestravili smo se i pomislili da će do Doma zdravlja u Bogatiću iskrvariti„, ispričala je devojčicina majka Milka, prenosi Mačvapress.

Najduža rana na vratu, gde su psi duboko zarili zube bila je tri centimetra i zamalo je mogla da bude kobna.

Niko ne može da objasni zašto su psi, sa kojima je devojčica bila gotovo sve vreme (osim kad je bila u školi), pokazali toliku krvoločnost i zašto su je napali. Devojčica se igrala sa njima, hranila ih…

Ono što je najvažnije jeste da je dete dobro i van životne opasnosti. Baka, koja je branila unuku od razjarenih životinja,  zadobila je više dubokih rana po rukama i nogama.

Psi su smešteni u prihvatilište Veterinarske stanice u Bogatiću, gde su pod nadzorom veterinara.

Očekuju se rezultati analize krvi pasa koji su u prethodnom periodu uredno bili vakcinisani, kao i krvi i briseva iz rana povređene devojčice i njene bake.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.