ISIS preti Srbiji: I vi ste deo đavolje koalicije!

  Autor: Mondo Foto: screenshot

Al Hajat medija centar, medijski centar ISIS-a, objavio je novi propagandni snimak u kom džihadisti prete državama širom Evrope. Među članove „đavolje koalciije“, uključena i Srbiju.

ddjihadisti

Islamska država je objavila novu pretnju upućenu na adrese čak 60 zemalja, među kojima su zapadne zemlje, Rusija, Iran, ali i zemlje regiona, uključujući Srbiju, Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

Na video snimku prikazane su zastave te „koalicije“ koja uključuje SAD, Veliku Britaniju, Japan, Kanadu, Francusku i Australiju, Tursku… I Srbija je svoje mesto dobila tako što je predstavljenja zastavom.

Snimak na engleskom jeziku je skinut sa sajta YouTube, a pojavio se i na džihadstičkoj internet-stranici iz BiH „Vijesti umeta“, u prevodu na bošnjački.

Džihadisti su u snimku Srbiju svrstali u članove “đavolje koalicije“ koja se bori protiv islama i Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji prete da će ih spaliti ratna vatra“.

„Ameriko, ti tvrdiš da imaš najveću vojsku, ali tvoji vojnici nemaju volje i odlučnosti. Vaši vojnici su uplašeni ili se vraćaju mrtvi ili izvrše samoubistvo, njih 6.500 svake godine. Svakog dana 18 vaših vojnika izvrši samoubistvo…“, navodi se u videu.

Islamska država u video snimku, koji je po produkciji nalik na holivudski film, preti SAD da će borci Islamske države „proganjati um američkih vojnika i sejati smrt u njihovim srcima“ posle „neuspelih američkih misija u Avganistanu i Iraku“, piše Hafington post.

Islamska država se u snimku dugom oko četiri minuta hvali i da širi svoju teritoriju, koja je, kako se navodi, već veća od Britanije, osam puta kao Belgija i 30 puta veća od Katara.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.