HIT! Vozio autobus bez dozvole čitavu deceniju

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Meštanin Donjeg Šepka kod Zvornika Vukašin Perić (60) vozio je punu deceniju autobuse u Srbiji, a najviše po Podrinju, a da nikad nije stekao kategoriju za tu vrstu vozila.

autobus-v

Kraj njegove karijere, sa lažnom vozačkom dozvolom, u kojoj piše da ima „E“ i „D“ kategorije, ozvaničili su loznički saobraćajni policajci Milan Stošić i Dragan Maksimović, na magistralnom drumu Loznica-Valjevo.

Oni su zaustavili autobuz koji je Perić vozio od Stupnice kod Loznice ialkotestirali Perića, koji je bio „čist“, pišu „Večernje novosti.“

Potom su se pozabavili njegovom vozačkom dozvolom i ustanovili da na njenoj zadnjoj strani piše SFRJ, da je izdata u PU u Zvorniku u Republici Srpskoj 2003, da važi do 2013. i da je tada produžena za još pet godina.

Policajci su utvrdili i da je vozač, navodno, položio za „E“ pre nego za „C“ kategoriju, što je izazvalo još veću sumnju da je u pitanju falsifikat.

Perić je imao dozvolu za „B“ kategoriju od 1977. godine i ništa više.

Policija ga je, kao državljanina BiH, privela kod sudije za prekršaje, koji mu je, u takozvanom skraćenom postupku “odrezao” kaznu.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.