HIT U KRAGUJEVCU: Đubretari valjaju oružje

  Autor: Kurir Foto: Nebojša Mandić
U statutu „Čistoće“ piše da to preduzeće može da od namenske industrije dugove naplaćuje u naoružanju, koje potom ima pravo da ponudi specijalizovanim prodavnicama

komunalno-preduzece-gradska-cistoca-komunalci-komunalno-jkp-foto-nebojsa-man-1441747182-736697
A sad su rešili da to i iskoriste. Kako stvari stoje, kragujevački đubretari su po ovome jedinstveni u Srbiji, a verovatno i u svetu.
– „Čistoća“ dugi niz godina ima mogućnost da svoja potraživanja od firmi naplati u robi, ali je jedino sporno što se na spisku robe kojom može da trguje komunalno preduzeće nalazi i municija i oružje. Međutim, komunalci ovu mogućnost do sada nisu aktivno koristili, ali se u poslednje vreme o tome u firmi sve češće razmišlja. Verovatno neko ima interes u celom ovom slučaju. Inače, nepoznato je i da li su pribavili sve potrebne dozvole i saglasnosti, jer se oružjem ne može tako lako trgovati – priča izvor Kurira.

U „Čistoći“ nisu bili posebno raspoloženi da govore o ovoj temi, ali su potvrdili naša saznanja o mogućnosti trgovine oružjem.
– Odlukom o osnivanju JKP „Čistoća“ registrovano je za šifru delatnosti 47.78 – ostala trgovina na malo novim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama, između ostalog prodaja oružja i municije, koja je registrovana u cilju omogućavanja naplate potraživanja od namenske industrije, najčešće putem cesija – navodi za Kurir direktor ovog preduzeća Radosav Matić.

On nije želeo da govori o tome da li će „Čistoća“ svoja potraživanja od firmi namenske industrije namirivati uzimanjem robe. Bez odgovora su ostala i pitanja o tome da li su od nekih firmi dosad naplatili potraživanja na ovaj način, o kojoj sumi novca je reč, te u kojim prodavnicama su prodavali oružje i municiju.
– Smatram da ste dobili dovoljne i jasne informacije – izričit je Matić.

„Zastava oružje“ tvrdi da od njih „Čistoća“ ne dobija oružje:
– Uredno servisiramo obaveze prema „Čistoći“. Dug prema preduzeću nikada nije servisiran isporukom robe.

Zoran Jovanović
NEMAJU NI DOZVOLU NI MAGACINE

Član kragujevačkog Gradskog veća Zoran Jovanović, koji je do 2008. bio direktor „Čistoće“, kaže da se to komunalno preduzeće nije bavilo trgovinom oružjem, te da to neće ni biti slučaj zato što nema dozvolu!
– Osim registrovanja i upisa šifre, moraju da se ispune i neki tehnički uslovi, poput specijalnih magacina za čuvanje oružja, a to „Čistoća“ nema – kaže Jovanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.