Danas presuda ubici Tijane Jurić

  Autor: Mondo Foto: Facebook

Presuda mesaru Draganu Đuriću, optuženom za ubistvo devojčice Tijane Jurić, biće izrečena danas pred Višim sudom u Subotici.

dragan-djuric

Tužilaštvo i advokat porodice Jurić, Miro Orović, zatražili su 12. juna u završnim rečima da Đurić bude osuđen na najstrožu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Jurić smatraju da dokazi izvedeni na glavnom pretresu potvrđuju optužnicu, odnosno da je Đurić izvršio teško ubistvo kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Prema završnoj reči zamenice tužioca Mladenke Gajin Manojlović, Đurić je imao nameru da Tijanu Jurić udari automobilom, da uvuče u automobil i pobegne.

Nakon neuspešnog pokušaja silovanja, prema tvrdnji tužilaštva, on ju je ubio kako bi prikrio krivično delo pokušaja silovanja.

Stoga, kako je rečeno, smrt nije nastala iz nehata, već kao posledica umišljaja.

Đurićev advokat je u završnoj reči naveo da izvedenim dokazima tužilaštvo ne može dokazati da je Đurić ubio Tijanu Jurić da bi prikrio neko drugo krivično delo.

Gostiljac smatra da nije reč o hladnokrvo isplaniranom ubistvu i ponovio svoju tvrdnju da se radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom, jer je po njegovom mišljenjuju do smrti došlo tokom pokušaja silovanja, za koje je zaprećena kazna od najviše 20 godina zatvora. 

Sudija Gordana Kojić zakazala je izricanje presude za 10 sati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.