Beograđaninu prostreljena butina

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Tokom noći u Beogradu jedan mladić je ranjen iz vatrenog oružja, a dogodio se i saobraćajni udes u kojem su dve osobe teže povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

pisstolj-dimi-GG-1

Mladić star oko 25 godina zadobio je iz vatrenog oružja oko 22.10 časova u Bulevar Zorana Đinđića, težu povredu, prostrelnu ranu desne butine, a prevezen je u KBC Bežanijska Kosa, rekla je Macura.

Dvojica muškaraca, obojica stara oko 30 godina, teže su povređena u udesu, koji se dogodio oko ponoći na ulazu u Padinsku skelu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac, koji se nalazio na mestu suvozača, zadobio je razderotinu glave, prelom desne potkolenice i prelom leve butne kosti, a drugi muškarac, vozač, imao je razderotinu glave, prelom leve podlaktice, a kako se sumnja i prelom levog zgloba kolena, kazala je Macura.

Obojica muškaraca prevezena su na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 99 intervencija od kojih 22 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 222 intervencije od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, srčani pacijenti, a u manjem broju i astmatičari, navela je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje doručka i tečnosti, provetravanje prostorija, šetnje i oprez u saobraćaju.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.