Bankar ukrao 240.000 evra štedišama

  Autor: Kurir Foto: Shutterstock

Više od 40 Lazarevčana na ovaj način ostalo je bez svoje ušteđevine, a novac ne mogu da povrate sve dok se ne okonča sudski proces

evro-evri-dolar-valuta-kurs-novac-foto-shutter-1423353047-614935

BEOGRAD – A. K. (38), službenik Kreditne banke Maribor u Lazarevcu, uhapšen je zbog sumnje da je proneverio novac štediša i na taj način prisvojio 241.181 evro.
– A. K. se sumnjiči da je od 2008. do 2015. godine falsifikovao dokumentaciju banke i prisvajao devizna i dinarska sredstva klijenata, koji nisu znali da su im ispražnjeni računi – naveo je MUP.

Kako saznajemo, više od 40 Lazarevčana na ovaj način ostalo je bez svoje ušteđevine, a novac ne mogu da povrate sve dok se ne okonča sudski proces.
– Taj službenik je falsifikovao naše potpise i podizao uloge. Imam i dinarsku i deviznu knjižicu, a na svoj novac čekam već tri meseca. U toj knjižici su svi iznosi, ali ih nema u računaru jer ih je lopov ukrao. U ugovoru koji sam potpisao stoji da novac mogu da podignem u roku od tri dana, a ko zna koliko ću da čekam – ispričao je revoltirani štediša.

U banci je rečeno da su internom kontrolom poslovanja utvrđene neregularnosti u ekspozituri u Lazarevcu, o čemu je obavešten MUP, kao i da štediše neće trpeti nikakvu štetu.

(Z. N.)


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.